Popurrí de notícies d'e-notícies i de diarioibérico:
Maragall diu que l'Estatut sense el finançament "no pagaria la pena".
El president de la Generalitat ha afirmat sobre l'Estatut, en el seu discurs del dia de la Constitució, que "Catalunya ha fet la seva proposta de futur des de la Constitució. La nostra és una proposta feta amb sentit d’Estat. Catalunya ho ha dit de forma clara: Nosaltres som una nació. Què volem dir amb això? Volem dir que tenim identitat nacional, que tenim personalitat pròpia, que tenim llengua, cultura i dret civil propis. Que quedi clar. I també hem dit que volem tenir un futur compartit amb tots els pobles d’Espanya". Pasqual Maragall també ha fet una al·lusió al finançament en assegurar que "a veure si ens entenem: o l’Estatut serveix per finançar els serveis i per una major qualitat de vida o no pagaria la pena"
La Generalitat signa per primer cop acords amb les Nacions Unides.
El secretari de Cooperació Exterior, Albert Royo i Mariné, s'ha desplaçat a Nova York per firmar els primers acords de col·laboració amb el Fons de Desenvolupament per la Dona (UNIFEM) i amb el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA). El primer vol promoure la igualtat de la dona als països del Sud, i el segon, garantir-ne el dret a la salut sexual i reproductiva. És el primer cop que aquests dos òrgans de les Nacions Unides arriben a acords d'aquest tipus amb un govern subestatal. En aquest sentit, Catalunya serà pionera. La Generalitat de Catalunya vol reforçar, d'aquesta manera, el compromís amb els drets de les dones amb la signatura avui de dos acords internacionals amb les Nacions Unides.
El Govern només envia el conseller Saura a celebrar la Constitució.
El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, serà l'únic membre del Govern que assistirà a la recepció que ofereix el Congrés dels Diputats amb motiu del 27è aniversari de l’aprovació de la Constitució espanyola. També anirà a l'acte el delegat del Govern a Madrid, Santiago de Torres. La recepció començarà a les 12.00 h del migdia, però a partir de les 11.45 h el president del Congrés i el president del Senat, Manuel Marín i Javier Rojo, rebran els convidats a l’entrada del Palau. Després, al Saló de Conferències, el president del Congrés dirigirà unes paraules als assistents.
Catalunya serà a la Biblioteca d'Alexandria.
El Govern català donarà a la Biblioteca d’Alexandria un fons de material bibliogràfic i audiovisual representatiu de la història, la literatura, l’art i la ciència de Catalunya. El fons inclou un total de 146 documents, dels quals 107 són llibres i 39, documents de música i vídeo en CD i DVD. Pel que fa al material bibliogràfic, el fons inclou 32 obres enciclopèdiques sobre cultura catalana, 41 obres de literatura catalana i 34 obres de literatura i cultura àrab traduïdes al català. Quant al material audiovisual, s’inclouen 35 enregistraments sonors de música culta, tradicional i moderna, i quatre de vídeo, entre els quals hi ha la col·lecció dels programes Catalunya des de l’aire i Catalunya des del mar, produïts per Televisió de Catalunya.
Benach justifica que el Parlament no es querelli contra Acebes.
Ernest Benach, president del Parlament, ha dit al programa Els matins de TV3 que davant els insults i la crispació política “s’ha de lluitar amb la raó, la serenitat i el debat polític”. Benach també ha insistit que comparar l’Estatut amb ETA és “l’insult més greu que s’ha dit mai”. A la pregunta de per què el Parlament ha decidit no querellar-se contra Ángel Acebes per comparar la banda terrorista ETA amb l’Estatut, Benach ha respost que “en aquests moments convé serenitat, perquè estem en un procés que s’hi barregen moltes coses”. El president del Parlament ha qualificat l’estratègia del PP de “poc intel·ligent”, i ha explicat que “és una estratègia de partit que afecta la convivència”. “S’està exagerant tot, s’agafen a qualsevol element per distorsionar i buscar la manca de sentit comú”, ha afegit.
Bono farà un homenatge a la bandera espanyola com els que feia el PP.
El ministre de Defensa, José Bono, presidirà l’acte solemne d’homenatge a la bandera espanyola que se celebra a Madrid dins dels actes commemoratius del Dia de la Constitució. També hi assistiran els presidents del Congrés dels Diputats, Manuel Marín, i del Senat, Javier Rojo. Aquesta celebració, que es fa a la Plaza de Colón, va ser instaurada per José María Aznar quan era el cap de l’executiu espanyol i Federico Trillo el ministre de Defensa. La megabandera homenatjada fa 290 metres quadrats.
El PSOE quiere un Estatuto "ambicioso" para Canarias
El vicesecretario general del PSC-PSOE, Francisco Hernández Spínola, ha asegurado que su partido quiere para Canarias un Estatuto de autonomía "ambicioso y con un amplio autogobierno", y que la reforma se apruebe en el Parlamento canario con "la mayor celeridad posible". Hernández Spínola dijo que durante estos días, debido a la falta de suministro eléctrico en Tenerife a causa de la tormenta tropical Delta, se ha dado un ejemplo "claro" de cómo un Gobierno con competencias en la materia "se dedica a echar balones fuera y se olvida de sus responsabilidades".
Señaló que su partido propone que la reforma del Estatuto de autonomía se tramite de forma paralela a una ley orgánica de transferencias a las comunidades autónomas, e insistió en que Canarias tendrá competencias "del máximo nivel". Hernández Spínola destacó la contradicción que sobre las negociaciones para la reforma del Estatuto hay entre el presidente del Gobierno canario, Adán Martín, y el presidente de Coalición Canaria, Paulino Rivero.
Cofee for everyone, que deia un profe meu.